Succesvol in bouwgrond investeren in Polen?

Waarom kopen Belgen bouwgrond in Polen?

Vertel aan vijf mensen die u kent dat u van plan bent om bouwgrond te kopen in Polen en wellicht zullen sommigen raar opkijken. Die ene persoon die het wel reeds gedaan heeft, zal in alle discretie weinig vertellen over zijn ervaringen met vastgoed in Polen. Hij of zij is de persoon die gelooft in het potentieel van Centraal-Europa.

Investeer enkel in bouwgrond in Polen als u inziet dat:

  • de Poolse economie de komende 10 – 15 jaar zal blijven groeien
  • de prijzen van bouwgronden er de groei van de economie zullen volgen
  • u mensen wil ontmoeten die u kunnen zeggen waarom zij reeds actief zijn in Polen
vastgoed_in_polen_warschau
poland-invest-projecten

Hoe word ik eigenaar van bouwgrond in Polen?

Met Poland Invest koopt u bouwgrond op plan met een goedgekeurde bouwvergunning zonder bouwverplichting. Wij begeleiden u in elke stap tot en met het verlijden van de notariële akte bij de notaris in Polen. Hiervoor hoeft u zelf niet naar Polen te gaan. Een gelegaliseerde volmacht van een Belgische notaris volstaat om eigenaar te worden van een toplocatie in Polen die binnen pakweg 5 jaar in waarde kunnen verdubbelen.

Mijn Poolse kennis zegt dat hij aan 'goedkope' grond kan geraken in Polen.

Uw Poolse kennis zal u maar al te graag proberen overtuigen dat hij of zij ‘spotgoedkope’ grond weet liggen voor u. Let op voor wilde verhalen over zogenaamde ‘goedkope’ gronden in Polen. Ze zijn achteraf dikwijls een heel dure aankoop geweest omdat u er niks mee kan aanvangen. Als u in bouwgrond investeert zijn er 3 belangrijke criteria:

  1. De ligging: wat is het economische potentieel?
  2. Is de grond vergund als bouwgrond?
  3. Kan u de grond verkopen met een meerwaarde na pakweg 5 – 10 jaar?
vastgoed_in_polen_tatra
poland-invest-gdansk-2

Hoe selecteren jullie de locaties?

Wij zijn steeds op zoek naar interessante locaties om op te bouwen. De locaties moeten een bewezen potentieel hebben om er op een rendabele manier vakantiewoningen te kunnen op bouwen en uitbaten. Wanneer u met Poland Invest in bouwgrond investeert mag u op uw twee oren slapen: u profiteert van 25 jaar expertise op de Poolse vastgoedmarkt. Onze locaties zijn streng geselecteerd op verhuurpotentieel en meerwaarde na herverkoop.

Hoe kan ik mijn bouwgrond herverkopen?

De vraag naar bouwgronden buiten de grote steden in Polen is enorm groot. De prijzen van bouwgronden stijgen elk jaar. Indien u uw bouwgrond zonder zorgen wil herverkopen helpen wij u graag om voor u een koper te vinden indien wij van mening zijn dat er voor u voldoende meerwaarde kan gerealiseerd worden. Wij adviseren u in elk geval om op een termijn van minstens 5 jaar te denken in het kader van een herverkoop.

polen-invest-1

Ben ik verplicht om te bouwen op mijn grond in Polen?

Neen. U koopt bij Poland Invest vergunde bouwgrond die voldoet aan alle vereisten voor de Pools Overheid om te mogen bouwen. U hebt echter geen bouwverplichting. Voor de Poolse Overheid zal u elk jaar een klein bedrag aan onroerende voorheffing betalen. Voor de rest hoeft u enkel te wachten op een gepast moment om uw bouwgrond opnieuw te verkopen. Idealiter doet u dit na minstens 5 jaar om een meerwaardebelasting te vermijden.

Vanaf welk bedrag kan ik investeren?

U investeert reeds vanaf 40.000 euro excl. BTW in bouwgrond op zeer unieke locaties: aan de kust, aan meren, … enz. Wij selecteren deze locaties op hun potentieel naar herverkoop met meerwaarde binnen een periode van 5 – 10 jaar. Hou er rekening mee dat u in Polen 23% BTW betaalt op de aankoop van grond.

wytowno-orzechowo-1