fbpx

Sinds 1989 heeft de Poolse economie enorme veranderingen doorgemaakt. Door de val van het communisme maakte de door de regering opgelegde centraal geplande economie plaats voor een vrije markteconomie en Polen was het eerste land ter wereld waar dit plaatsvond.

Als je voor die tijd een bezoek aan Polen zou hebben gebracht, zou de aanblik van de sombere bevolking, de grote tekorten in allerlei basisbehoeften en de lange wachtrijen voor de winkels een enorme indruk op je hebben gemaakt. Gelukkig ligt deze periode ligt nu ver achter ons.

Het land heeft maakt een enorme vooruitgang door en de laatste 30 jaar worden gekenmerkt door economische welvaart en stabiele groei. Sinds 1989 is de economie van Polen zelfs bijna drie keer zo groot geworden en bovendien heeft het land vanaf 1992 geen recessie meer gekend. Sterker nog, terwijl de rest van Europa na het begin van de wereldwijde crisis in 2008 in een recessie raakte, bleef Polen groeien.

Ondernemend Polen

Deze langdurige economische groei is voornamelijk gecreëerd door ondernemers van eigen bodem en buitenlandse investeerders. Daarnaast hebben de Polen geprofiteerd van een stroom van EU-fondsen toen het in 2004 toetrad tot de EU. De investeerders werden aangetrokken door de centrale ligging, de uitstekende infrastructuur, de kwalitatief goed geschoolde bevolking, een stabiel en ondernemersvriendelijk financieel systeem en lage rentevoeten.

Polen is een land met toekomst

Alles wijst erop dat Polen ook in de toekomst een heel attractief land blijft om in te investeren. Het werkloosheidscijfer is, met minder dan 3 procent, lager dan ooit en bedrijven zijn continu op zoek naar goede werknemers. Ook houdt de centrale bank van Polen de rentevoet historisch laag en men verwacht dat dat niet zal veranderen in de nabije toekomst. En de nog niet verzadigde onroerendgoedmarkt in Polen versterkt het investeringspotentieel van het land alleen maar.

Zowel voor particulieren als voor professionele investeerders heeft Vastgoed in Polen een gepast antwoord om op een rendabele manier in Polen te investeren.

Poland Invest: uw partner voor een rendabele vastgoedbelegging in Polen

Poland Invest vertegenwoordigt één van de marktleiders in projectontwikkeling in Polen. Wij zijn actief op het vlak van residentieel vastgoed, bedrijfsvastgoed en leisure (hotels, KMO zone, appartementen en vakantieparken). Onze lokale aanwezigheid in Polen en in België maakt ons bij uitstek de geschikte partner voor wie op zoek is naar een zeer rendabele vastgoedinvestering in Polen en hierbij geen risico wil nemen. Zowel voor particulieren als voor institutionele investeerders hebben wij geschikte investeringsmogelijkheden. Reeds vele investeerders vonden de weg naar onze toplocaties in Polen.

Interesse om meer te weten te komen? Maak een afspraak met één van onze adviseurs.

Poland Invest

MeetDistrict
Ottergemsesteenweg-Zuid 808
9000 Gent, België

T: +32 (0)491 96 28 12
E: frederik@poland-invest.eu