fbpx

De ongekende groei van de Poolse economie

Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft een recente herziening van de BBP-voorspelling van Polen voor 2019 ervoor gezorgd dat Polen nu wereldwijd op de 4e plaats staat, achter China met 7,2 procent, India met 6,2 procent en Indonesië 5,1 procent.

De verhoogde voorspelling is de laatste herbeoordeling van het BBP van Polen nadat het IMF, de Wereldbank en een aantal economen na een sterk eerste kwartaal hun mening hebben bijgesteld ten aanzien van het potentieel voor de Poolse economie in 2019.

De Wereldbank meldde dat “De geplande verhoging van de overheidsuitgaven voor de uitvoering van sociale programma’s de economische ontwikkeling in Polen kan versnellen,” omdat deze voorspelde dat Polen in 2019 een BBP groei van 4 procent zou zien.

President Morawecki tweette dat “Het Internationaal Monetair Fonds de bbp-prognoses voor Polen in 2019 heeft verhoogd van 3,8 procent naar 3,5 procent en de CPI-inflatie verlaagd naar 2 procent. Het werkloosheidspercentage zal ook een laagterecord bereiken. Dit is nog meer bewijs van dat ons beleid dynamische economische groei ondersteunt.”

Dienstensector en industrie als motoren van het Poolse bbp

Het Poolse bbp wordt voornamelijk gegenereerd door 54,7 procent van de dienstensector, met ongeveer hetzelfde percentage werknemers dat in deze sector werkzaam is. De landbouw voorziet misschien iets meer dan 10 procent van de Polen van werk, maar genereert slechts ongeveer 2,5 procent van het bbp. De industrie daarentegen genereert 40 procent van het bbp en voorziet 30 procent van de Polen van werk.

In 2019 zal het BBP van Polen voor het eerst in de geschiedenis meer dan $ 600 miljard bedragen

De Poolse economie presteert nog steeds beter dan verwacht en voorspeld wordt dat de groei de komende jaren zal doorzetten. Dit jaar zal het BBP van Polen voor het eerst in de geschiedenis meer dan $ 600 miljard bedragen. Na de val van het communisme in 1989, bedroeg het BBP $ 66,895 miljoen en in 2004 toen Polen toetrad tot de EU, bedroeg het BBP $ 255,1 miljard.

Poland Invest – Vastgoed in Polen (V.i.P.): uw partner voor een rendabele vastgoedbelegging in Polen

Vastgoed in Polen vertegenwoordigt één van de marktleiders in projectontwikkeling in Polen. Wij zijn actief op het vlak van residentieel vastgoed, bedrijfsvastgoed en leisure (hotels, KMO zone, appartementen en vakantieparken). Onze lokale aanwezigheid in Polen en in België maakt ons bij uitstek de geschikte partner voor wie op zoek is naar een zeer rendabele vastgoedinvestering in Polen en hierbij geen risico wil nemen. Zowel voor particulieren als voor institutionele investeerders hebben wij geschikte investeringsmogelijkheden. Reeds vele investeerders vonden de weg naar onze toplocaties in Polen.

Interesse om meer te weten te komen? Maak een afspraak met één van onze adviseurs.

Poland Invest

MeetDistrict
Ottergemsesteenweg-Zuid 808
9000 Gent, België

T: +32 (0)491 96 28 12
E: frederik@poland-invest.eu