fbpx

It is quite true that land monopoly is not the only monopoly which exists, but it is by far the greatest of monopolies - it is a perpetual monopoly, and it is the mother of all other forms of monopoly.

Winston ChurchillFrom a Speech Delivered at King's Theatre in Edinburgh on 17 July 1909
mazurië-1

Mazurische meren

Mikołajki

Pittoresk land met ongeveer 3.000 (!!) meren. Voor zeilliefhebbers, vissers, wandelaars, fietsers en rustzoekers is Mazurië dé vakantiebestemming nummer één. Afgezien van de watersporten en het ronddwalen, kunt u een groot aantal historische plaatsen verkennen. Er zijn kastelen in Reszel, Nidzica en Gizycko, de verbazingwekkende barokke kerk in Swieta Lipka en het hoofdkwartier van de Hitler in oorlogstijd in de bossen bij Ketrzyn.
poland-invest-gdansk-2

Gdansk

Tricity

Gdansk is zeer populair zowel bij buitenlandse toeristen als bij de Polen zelf. Gdansk heeft een zacht klimaat en prachtige stranden. De meest bekende badplaats van Polen, Sopot, is vlakbij en verderop ligt Gdynia. Samen vormen ze de zogenaamde ‘Tricity’ aan de Baltische kust in Polen. De exclusieve architectuur van de oude stad, waaronder de grootste bakstenen gotische kerk ter wereld, is ongetwijfeld het ontdekken waard. Het huidige beeld van de stad is ontstaan door haar complexe geschiedenis. Gdansk wisselde vaak van eigenaar en in 1980 was het getuige van de geboorte van de Solidariteitsbeweging, die het einde van het communisme betekende.
slowinsky-national-park-1

Słowiński National Park

327 km2 UNESCO beschermde natuur

Een geweldige, exotische natuurlijke attractie - 44 meter hoge verschuivende zandduinen (wydmy) aan de oevers van het Łebskomeer. Woestijnachtig landschap was vroeger een oefenterrein voor Rommel's Afrika Korps, raketten V1 en V2 werden hier getest. Nu een belangrijk biosfeerreservaat en toevluchtsoord voor zeldzame vogelsoorten. Het park werd bovendien al in 1977 aan de lijst van biosfeerreservaten toegevoegd onder UNESCO's Mens- en Biosfeerprogramma.

Łódź

Het Manchester van Polen

Lodz wordt zelden genoemd als één van de belangrijkste toeristische bestemmingen, maar het verdient hier zeker een vermelding. De op één na grootste stad van Polen heeft de bijnaam Pools Manchester gekregen en grijpt dus terug op haar sterke traditie in de textielindustrie. Je kunt katoenfabrieken, prachtige Art Nouveau-architectuur, Joodse monumenten en de langste Poolse straat Piotrkowska zien. Het mekka van de Poolse filmindustrie biedt een bruisend nachtleven.
vastgoed_in_polen_tatra

Tatra-gebergte

Zakopane

De hoogste bergketen tussen de Alpen en de Kaukasus. Rotsachtige toppen bedekt met sneeuw, scherpe bergkammen, pittoreske vijvers, watervallen en valleien maken deze plek één van de meest spectaculaire in Polen. Ongeveer 250 km aan paden en skipistes stellen de meest veeleisende wandelaars en skiërs tevreden. Een verblijf in de stad Zakopane aan de voet van de bergen is een absolute must.
krakow-invest

Krakau

Dé toeristische klassieker

De voormalige hoofdstad van het land is traditioneel één van de belangrijkste toeristische attracties in Europa. In Krakau kunt u middeleeuwse kathedralen, het renaissancekasteel, barokke kerken, het art nouveau-theater en vele andere monumenten zien. Hoe oud en mooi het ook is, denk niet dat Krakau beperkt is tot de monumenten en musea. Dankzij een verbazingwekkende dichtheid en verscheidenheid aan bars, pubs, clubs en restaurants, bruist Krakau zowel overdag als ‘s nachts.
Auschwitz Camp

Oswiecim

Auschwitz

De bescheiden provinciestad Oswiecim, beter bekend onder de Duitse naam "Auschwitz", was een getuige van een enorm kwaad dat door de mensheid werd veroorzaakt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen in het grootste Duitse vernietigingskamp ongeveer 1,5 miljoen mensen om. Een gruwelijke tentoonstelling in het voormalige kamp doet de bezoekers nadenken over de basisideeën van menselijkheid en waardigheid.
zoutmijnen

Zoutmijnen

Wieliczka

Oude zoutmijnen (al 700 jaar in bedrijf). De kleine buitenwijk van Krakau behoort tot de beroemdste toeristische bestemmingen in Oost-Europa. Vaak omschreven als een sprookjesrijk gemaakt van zout. Een mysterieus labyrint van 300 kilometer aan hallen en gangen uitgehouwen in puur zout (de laagste bevindt zich 372 meter onder de grond). De 2,5 uur durende rondleidingen laten slechts een klein stukje zien, waaronder een zoutmeer, grotten en de prachtige Queen Kinga's Kapel.

Wrocław

Stad van 100 bruggen

De hoofdstad van Neder-Silezië is een enorme oude stad gebouwd op verschillende eilanden die met elkaar zijn verbonden door meer dan 100 bruggen. Afgezien van zijn unieke locatie, verbaast Wroclaw met een overvloed aan gotische, barokke en art nouveau-architectuur. Een buitengewoon gecompliceerde geschiedenis, waarin culturele invloeden van Duitsland, Bohemen, Oostenrijk en Polen werden gecombineerd, heeft zijn stempel gedrukt op de sfeer van Wroclaw.
investeer-in-polen

Warschau

Economische groeimotor van Polen

De hoofdstad van Polen. Vrijwel vanaf nul herbouwd na de Tweede Wereldoorlog. Het bruisende zakencentrum van Warschau is trots op de vele wolkenkrabbers en ambitieuze plannen om er nog meer te bouwen. Zonder te overdrijven kunnen we stellen dat Warschau het Dubai van Centraal Europa in wording is en dé groeimotor achter een economie die andere landen in Europa ver achter zich laat. De pakkende skyline wordt nog steeds gedomineerd door het enorme Paleis van Cultuur en Wetenschap - een schenking van Stalin. Warschau is een grote wereld met een Oost-Europees tintje. Mis de prachtige oude binnenstad, de koninklijke route, het Chopin-museum, verschillende prachtige paleizen en het voormalige Joodse getto niet.
Torun-1

Toruń

UNESCO werelderfgoed

UNESCO heeft ook de middeleeuwse stad Toruń op de werelderfgoedlijst gezet. Net als in Krakau werd het niet verwoest tijdens WO II. Nicolas Copernicus - de grondlegger van de heliocentrische theorie (dat de aarde rond de zon draait) die hier is geboren. Breng een bezoek aan zijn interessante museum. Bekijk het Duitse kasteel en de scheve toren (zoals die in het Italiaanse Pisa). Talrijke keldercafés: Torun is een bekende universiteitsstad. Heerlijke peperkoek. Orgelmuziek.
Bieszczadzj-gebergte-1

Bieszczadzj-gebergte

Europa's oerbossen

Een paradijs voor romantici, natuurliefhebbers en rusteloze zwervers. De zachtgroene bergen bezaaid met traditionele houten kerken zijn een van de meest afgelegen gebieden van Europa. De buitengewone natuur en schilderachtige landschappen maken het tot een ideale vakantiebestemming. Bieszczady is de mooiste in zomer en herfst, terwijl ze in de winter skiliefhebbers uitnodigen.

Meer weten over Polen?

Ontdek het land en de investeringsmogelijkheden: Invest & Relax

Poland Invest

MeetDistrict
Ottergemsesteenweg-Zuid 808
9000 Gent, België

T: +32 (0)491 96 28 12
E: frederik@poland-invest.eu