fbpx

Polen wordt een toeristische topbestemming voor Polen, maar ook voor toeristen uit het buitenland, zei president van de Poolse toeristenorganisatie Robert Andrzejczyk in een interview met PAP (Polish Press Agency).

Het aantal toeristen in Polen, dat gebruik maakte van de toeristische accommodatie in de periode januari – mei, steeg met meer dan 704.000 tot 12,5 miljoen van 11,8 miljoen in dezelfde periode vorig jaar, volgens gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (GUS). Dit was een stijging van 6 procent.

GUS meldde dat in de eerste vijf maanden van dit jaar 9,9 miljoen toeristen gebruik maakten van accommodatie in Polen met meer dan 10 bedden. Van deze toeristen waren 7,7 miljoen binnenlandse gasten en 2,4 miljoen buitenlandse gasten. Vorig jaar waren deze cijfers respectievelijk 9,3 miljoen, 7,1 miljoen en 2,2 miljoen.

Robert Andrzejczyk (Polish Press Agency) – Je kunt zeggen dat Polen aantrekkelijk wordt voor zowel Polen als buitenlandse toeristen.

Naar zijn mening hebben een algemene toename van de welvaart van Polen en ontwikkelde sociale programma’s een positief effect op het binnenlandse toerisme.

Andrzejczyk zei ook dat Polen in het buitenland wordt gezien als een veilig en aantrekkelijk land voor toerisme dat diensten van hoge kwaliteit aanbiedt tegen betaalbare prijzen. Hij merkte op dat Polen onlangs door Lonely Planet, ‘s werelds grootste uitgever van reisgidsen, was opgenomen in de top 10 van reisbestemmingen.

Hij voegde eraan toe dat een van de meest bezochte sites door buitenlandse toeristen die zijn opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hij wees erop dat Polen zestien dergelijke sites heeft en in dit opzicht de achtste positie in Europa bekleedt.

De toename van toeristen wordt ook beïnvloed door de steeds diverser wordende muziek, sport en culinaire ‘evenementen’ die in Polen plaatsvinden, merkte hij op.

GUS-cijfers onthullen ook dat in de eerste vijf maanden van dit jaar het grootste aantal buitenlandse toeristen dat accommodatie gebruikte vanuit Duitsland, Groot-Brittannië en Oekraïne naar Polen kwam.

BRON: http://bit.ly/2KCRXI3 (Thefirstnews.com – ‘Poland an increasingly attractive travel destination’)

Poland Invest: uw partner voor een veilige vastgoedbelegging in Polen

Poland Invest vertegenwoordigt één van de marktleiders in projectontwikkeling in Polen. Wij zijn actief op het vlak van residentieel vastgoed, bedrijfsvastgoed en leisure (hotels, KMO zone, appartementen en vakantieparken). Onze lokale aanwezigheid in Polen en in België maakt ons bij uitstek de geschikte partner voor wie op zoek is naar een zeer rendabele vastgoedinvestering in Polen en hierbij geen risico wil nemen. Reeds vele investeerders vonden de weg naar onze projecten op toplocaties in Polen.

Interesse om meer te weten te komen? Maak een afspraak met één van onze adviseurs.

Poland Invest

MeetDistrict
Ottergemsesteenweg-Zuid 808
9000 Gent, België

T: +32 (0)491 96 28 12
E: frederik@poland-invest.eu