fbpx

Polen heeft in 2020 de op een na hoogste stijging van de huizenprijzen in de EU gezien.

Volgens gegevens die zijn vrijgegeven door Eurostat, steeg Polen met 11,3 procent in het eerste kwartaal van 2020 en met 10,9 procent in het tweede kwartaal van het jaar in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Alleen Luxemburg zag een grotere stijging van de huizenprijzen met een groei van 13,3 procent in het tweede kwartaal van 2020.

Het EU-gemiddelde was een stijging van 5,2 procent, terwijl Hongarije en Cyprus beide de vastgoedprijzen zagen dalen met respectievelijk 5,6 en 2,9 procent.

Uit analyse van Ernest en Young bleek eind 2019 dat de gemiddelde prijs per vierkante meter in Warschau meer dan 10.000 PLN bedroeg. Dit is de duurste stad voor huisvesting in Polen, maar Wrocław, Krakau en het 3-city gebied van Gdańsk, Sopot en Gdynia hadden allemaal een gemiddelde prijs van meer dan 8.000 PLN per m2.

 

Polen heeft de grootste woningmarkt in Centraal- en Oost-Europa en bestaat voornamelijk uit koopwoningen in plaats van huurwoningen, hoewel Ernst en Young voorspelt dat er de komende jaren een forse groei in huurwoningen zal zijn omdat starters moeite hebben om toegang te krijgen tot de koopmarkt.

 

Poland Invest – Vastgoed in Polen: uw partner voor een rendabele vastgoedbelegging in Polen

Poland Invest vertegenwoordigt één van de marktleiders in projectontwikkeling in Polen. Wij zijn actief op het vlak van residentieel vastgoed, bedrijfsvastgoed en leisure (hotels, KMO zone, appartementen en vakantieparken). Onze lokale aanwezigheid in Polen en in België maakt ons bij uitstek de geschikte partner voor wie op zoek is naar een zeer rendabele vastgoedinvestering in Polen en hierbij geen risico wil nemen. Zowel voor particulieren als voor institutionele investeerders hebben wij geschikte investeringsmogelijkheden. Reeds vele investeerders vonden de weg naar onze toplocaties in Polen.

Interesse om te investeren in de groeimotor van Centraal Europa? Lees er alles over in onze nieuwe whitepaper.

Poland Invest

MeetDistrict
Ottergemsesteenweg-Zuid 808
9000 Gent, België

T: +32 (0)491 96 28 12
E: frederik@poland-invest.eu